Jdi na obsah Jdi na menu
 


O naší historii

Na počátku léta roku 1994 se dala dohromady parta fotbalových nadšenců, která docházela též do hostince Chaloupka. Tato parta se zúčastnila 1.ročníku Haná Cupu, který se konal na škvárovém hřišti OP Prostějov za Olomouckou ulicí. K této příležitosti dala provozovatelka hostince V Chaloupce, paní Jenešová, vyrobit první dresy s nápisem AC Chaloupka.


Na podzim roku 1995 se na popud první akce dala dohromady šestičlenná parta bývalých fotbalistů a fotbalových nadšenců, kteří své řady dále rozšiřovali a docházeli k pravidelným nedělním "fotbálkům" do sportovního areálu Sokola 2 Prostějov.


V letech 1996-2001 jsme si ověřovali svoji výkonnost v přátelských utkáních s mužstvem Ondratic nebo FC Ultras. Dále jsme se zúčastňovali turnajů pořádaných našimi kamarády z Ondratic a jiných turnajů v malé kopané například v Blatci. Sami jsme uspořádali turnaj na dvojce U Kalicha, kde jsme skončili na druhém místě.


Na podzim roku 2002 jsme se rozhodli, že po úspěšném turnaji U Kalicha zkusíme i soutěž v malé kopané. Začali jsme v tehdy nejnižší 3.lize,ve které jsme se umístili na 1.místě. Ale z důvodů rozšíření soutěže jsme zůstali ve 3.lize a postoupili až další rok z 2.místa do 2.ligy


Ročník 2005-2006 byl pro nás nejúspěšnější z důvodu postupu do nejvyšší třídy soutěže malé kopané na okrese Prostějov, v níž setrváváme dodnes.

V sezóně 2009/10 v 1. lize MK ČSRS Prostějov jsme dosáhli asi zatím historicky nejlepšího umístění. Když jsme obsadily krásné třetí místo.

 

Na podzim roku 2010 ukončil svoji dlouholetou trenérskou činnost Petr Koutný. Novým trenérem se stal Jiří Křupka. Otakar Rédr ukončil svoji činnost klubového fotografa a nahradil jej Pavel Musil.

 V sezóně 2011/12 v 1. lize MK ČSRS Prostějov jsme vybojovali  nejlepší umístění. Když jsme obsadily druhou příčku za prvním Dobrochovem.

V sezóně 2012/13 v 1. lize MK ČSRS Prostějov jsme zopakovali  nejlepší umístění z předešlé sezony. Když jsme obsadily druhou příčku za prvním DD Sportem.

 V sezóně 2012/13 v 1. lize MK ČSRS Prostějov jsme se stali Mistrem Prostějovska v malé kopané.

Do dalších bojů jsme vstoupili s nově jmenovaným trenérem Petrem Waltrem. Účast v sezóně 2014/15 v 1. lize MK ČSRS Prostějov pro nás tentokrát znamenala obsazení druhé příčky za prvním Dobrochovem.

V sezóně 2015/16 v 1. lize MK ČSRS Prostějov jsme zopakovali umístění na druhém místě za prvním Dobrochovem.

Finálový turnaj Poháru města Prostějova mužů v malé kopané 2015/2016. Na hřišti ve Vrbátkách nakonec ukázalo vyrovnanou bitvu dvou největších favoritů o poslední trofej letošní sezóny jsme ovládly jako ligový vicemistr SK Chaloupka Prostějov.

Petr Koutný 10. 12. 2016 ukončil svoji předsednickou činnost. Novým předsedou se stal Jiří Křupka. Na trenérském postu pokračuje Petr Walter.

V sezóně 2016/17 v 1. lize MK ČSRS Prostějov jsme zopakovali umístění z předešlé sezony. Když jsme obsadily druhou příčku za prvním Dobrochovem.

V sezóně 2017/18 v 1. lize MK ČSRS Prostějov jsme se stali podruhé Mistrem Prostějovska v malé kopané.

V sezóně 2018/19 v 1. lize MK ČSRS Prostějov jsme obsadily třetí příčku.