Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuální ročník okresních soutěží v malé kopané ČUS Prostějovska už sice skončil zkraje června, ale na vyznavače menší odnože velkého fotbalu čeká ještě jeden vrchol. Půjde o závěrečný turnaj Poháru města Prostějova mužů 2015/16, který je na programu v sobotu 25. června od 8.00 hodin na hřišti ve Vrbátkách.

Finálového klání se zúčastní čtyři nejlepší týmy, jež postoupily z předchozích kol pohárové soutěže. Jde o úspěšného obhájce mistrovského titulu SK Tomek Dobrochov, stříbrný celek první ligy SK Chaloupka Prostějov, z elity sestoupivší Spojené kluby Hluchov/Čehovice a bronzového druholigistu FC Medvědi Prostějov. Hraje se systémem každý s každým na 2x 20 minut a trofej získá družstvo s nejvyšším počtem získaných bodů v celkové tabulce. Při bodové rovnosti rozhodují vzájemné zápasy, případně skóre. A připomeňme, že loni pohár ovládl dobrochovský mančaft, i tentokrát papírově nejsilnější favorit. Dosáhne podruhé za sebou na ceněný double?

26_chaloupka.jpg

 

Chaloupka slaví pohárový triumf!

Boj a drama do posledního zápasu, to byl finálový turnaj Poháru města Prostějova mužů v malé kopané 2015/2016. Na hřišti ve Vrbátkách nakonec vyrovnanou bitvu dvou největších favoritů o poslední trofej letošní sezóny těsně ovládl ligový vicemistr SK Chaloupka Prostějov.

Závěrečné pohárové klání se od začátku vyvíjelo dle očekávání tak, že obhájce triumfu v této soutěži SK Tomek Dobrochov i jeho kvalitativně největší pronásledovatel neboli Chaloupka vyhrály své dva první duely nad papírově slabšími celky, kterými byly Spojené kluby Hluchov/Čehovice a FC Medvědi Prostějov.

Do finálního střetnutí tedy šli oba rivalové s šesti body na kontě, ale prostějovský tým měl výhodu lepšího skóre. Tím pádem mu ve vzájemném souboji stačila remíza, kterou po výsledku 1:1 také vydřel a s obrovskou euforií mohl slavit vyrvání poháru z rukou úhlavního soka. Čímž dobrochovskému mužstvu mimo jiné překazil dosažení ceněného double podruhé za sebou. „Šlo o skutečně výborný turnaj do posledního utkání, které rozhodlo. Velký dík patří Obecnímu úřadu Vrbátky za propůjčení hřiště Komisi malé kopané ČUS Prostějovska, stejné poděkování směřuje i ke správci hřiště a vedoucímu občerstvení Zdeňkovi Navrátilovi,“ zhodnotil předseda komise Pavel Kočíb.

Ceny třem nejlepším kolektivům předali místopředseda ČUS PV Bohuslav Krátký, starosta Vrbátek Ivo Zatloukal a místopředsedkyně Komise MK ČUS PV Jiřina Kučerová.

Finále Poháru města Prostějova v malé kopané mužů 2015/2016, Vrbátky:

SK Tomek Dobrochov – FC Medvědi Prostějov 4:3, Spojené kluby Hluchov/Čehovice – SK Chaloupka Prostějov 3:6, Medvědi PV – Chaloupka PV 1:4, Dobrochov – Hluchov/Čehovice 3:2, Hluchov/Čehovice – Medvědi PV 2:3, Chaloupka PV – Dobrochov 1:1.

Konečná tabulka

1. Chaloupka PV 2 1 0 11:5 7

2. Dobrochov 2 1 0 8:6 7

3. Medvědi PV 1 0 2 7:10 3

4. Hluchov/Čehovice 0 0 3 7:12 0